Vindfjellsamarbeidets føremelding

Her følger offisiell rapport vedr preparering av turløyper i Vindfjelltraktene. (se også eget løypekart med angivelse av parkering/utgangspunkt)

Fredag 17. januar 2020: Vi avventer videre preparering i forhold til værutviklingen og venter på kuldegrader og påfyll av snø.

Lørdag 11. januar 2020:  Ved å lese tidligere meldinger nedenfor er det unødvendig å beskrive forholdene i det totale løypenettet. I påvente av påfyll med vill-snø preparerte Svarstad IL (Vindfjelløpet) i går Tveitseterveien og videre inn til enden av Holtevannsveien. Vi planla og preparere bl.a. veien fra Løvås til Grorud i dag. PGA VÆRFORHOLDENE MED BETYDELIG TEMPERATURSTIGNING, KRAFTIG VIND OG REGN ER DET UAKTUELT MED PREPARERING I DAG. 

Fredag 3. januar 2020: I dag gjør vi et forsøk på å lage greie forhold i det øvrige løypenettet også. Det er varierende snødybde og tidvis fuktighet som har gjort skade, men vi skal gjøre så godt vi kan slik at det blir greie forhold for skiturer i helga. Vi starter fra Løvås på morgenkvisten, så følg GPS-sporinga. Som omtalt nedenfor skal Røde Kors bemanne Årum i helga.

Tirsdag 31. desember 2019 (nyttårsaften):  Det er varierende temperaturforhold i løypene, men vi gjør et forsøk med preparering på noen skogsbilveier i morgen tidlig. (De fleste forbereder vel nyttårsfeiring i dag :-) ) Parkering og utgangspunkt vil da bli Løvås. Videre utover mot den første helga neste år, vil vi vurdere preparering i terrengtraseene hvis værforholdene tillater det. Røde Kors bemanner Årum helga 4/1-5/1 2020.

Mandag 30. desember 2019:  Det har dessverre blitt mildvær etter noen flott dager i romjula med minusgrader og julekort-stemning. For å ikke ødelegge sålen vi har opparbeidet, vil vi avvente videre løypekjøring til det blir stabile forhold med minusgrader.

Torsdag 26. desember 2019 (2.juledag):  Vi har endelig fått noen kuldegrader i Vindfjelltraktene! Flott vintervær og fine forhold for skiturer. I dag og i morgen vil vi drive vedlikehold i løypene der vann har ødelagt løypetraseen. Ifm dette vil det i løpet av dagen i dag bli kjørt opp nye løyper bl.a. i området Viddaseter/Årum. Fortsatt GOD JUL!

Tirsdag 24. desember 2019 (julaften):  Da har temperaturen begynte å falle, og det skal den, i følge værmeldinga, fortsette med litt til. Derfor har vi startet preparering av løypene med utgangspunkt i Løvås (følg sporinga) og håper at det er greit å komme fram til Viddaseter via terrengpartiene hvor det fortsatt er mye fuktighet. Vi har et håp om at det skal bli brukbare skiforhold for alle skiglade i jula. GOD JUL!

Søndag 22. desember 2019:  I dag pågår arbeid i løypene der hvor vann har ødelagt traseen. Det er i hovedsak snakk om løypa over Breiangen fra nordsida og løypa opp mot Jomfruvann fra sørsida. Ifm dette blir det kjørt løype fra Løvås og inn til nevnte områder. Det er fortsatt mildt i høyden og fuktige forhold. Det betyr at øvrig løypekjøring må vente til at gradestokken viser stabile minus-grader.

Torsdag 19. desember 2019:  Det er varierende vær om dagen med både snø og regn og skiftende temperaturforhold. Løypene fra sist søndag har stått bra siden da. Vi avventer mer preparering til det blir stabilt med minusgrader, slik at vi kan preparere det meste av løypenettet i bl.a. terrenget og kunne tilby et godt tilbud med best mulige skispor til alle som vil ta seg en skutur i jula.

Følg løypemaskinen HER.

Støtt oss!  Klikk deg inn på "Støtt samarbeidet" i menyen til venstre å vær med og bidra til preparerte skiløyper. Eller benytt Vipps til 526485.  :-)

Røde Kors: Årumstua er ikke bemannet inntil videre. Røde Kors avventer værutviklingen.

Henstilling: De som ønsker å gå fristil, bør ta hensyn til de klassiske sporene. Der det er kjørt to spor i trasèer som går på bilveger er det en mulighet å skøyte i midten. Utgangspunkt er da Løvås. De klassiske sporene blir totalt ødelagt ved å gå fristil! Og til dere som går på beina i løypene våre : slutt med det. Skiløyper kjøres opp for de som har ski på beina! Det er nok av brøyta skogsbilveger i distriktet til å gå tur på. Det samme gjelder for dere som benytter "fat-bike" når løypene ikke er harde nok.


En bønn til hunde-eiere til slutt: Da det brukes betydelige ressurser for å preparere skiløypene i distriktet for skiløping, hadde det vært fint om dere kunne vise hensyn når løypene er nypreparert! Tenk også på de som kommer etter dere i sporet og fjern eventuell hundemøkk.

GOD TUR !